Direktni sustav ventilacije PRANA

Direktni sustav ventilacije PranaKući i na poslu.Kvaliteta prirodnog zraka.Cjenovno pristupačan.

Kući i na poslu.

Namijenjen je za upotrebu u stanovima, kućama, uredima, školama, vrtićima kao i za sve vrste poslovnih prostora.

Kvaliteta prirodnog zraka.

Održavanje prirodne kakvoće zraka, osobito aniona (zbog kratkih izravnih cjevovoda i biokemijskih svojstava bakra).

Ulazni i izlazni zrak su odvojeni.

Zbog kontinuiranog i istovremenog protoka zraka u oba smjera, učinkovitost povratka topline u odabranom načinu rada je stabilna i visoka.

Jedan prostor- Jedna jedinica.

Sustav ventilacije gdje je za jedan prostor dovoljna JEDNA UGRAĐENA JEDINICA.

Ljeti hladi

Prana izmjenjivač topline osigurava zadržavanje hlađenog zraka u vašem objektu tijekom ljeta.

Pasivna lokalna ventilacija

Također radi bez strujnog priključka. Razmjena zraka u modu bez struje min. 7-8 m3/h.

Suvremena istraživanja potvrdila su da su uzroci formiranja plijesni u stanu nakupljen loši zrak i prevelika vlaga u prostoru. Zrak koji se zadržava u prostoriji je lošiji od vanjskog zraka. Pomoću inovativnog sustava za ventilaciju PRANA, plijesan će zauvijek biti uklonjen iz vašeg doma.


Dodatne informacije

Princip rada rekuperatora PRANA sastoji se u ubrizgavanju čistog zraka koji se uzima izvana i istodobno izbacuje ustaljeni zrak koji se nalazi u prostorijama (poput dima, mirisa, CO2, radona itd.). Izmjenjivač visoke učinkovitosti koji se nalazi u rekuperatoru, zrak koji se izbacuje izvana, prenosi svoju toplinu na čisti dolazni zrak, a da dva protoka ne dolaze u dodir jedan s drugim. Bakreni izmjenjivač topline jamči pročišćavanje i zaštitu od štetnih mikroorganizama. Zahvaljujući ovom materijalu zadržava se sastav zraka i sastojci prirodne energije iste (koja nosi ime prāṇa), neophodne za ljudsko zdravlje.

FILTERI: U sustavima Prana preporučujemo upotrebu filtera samo u slučajevima kada je potrebno dodatno filtriranje ulaznog zraka, uzimajući u obzir da je svaki filtrirajući element uvijek sintetički materijal na kojem vrebaju klice i bakterije (kao što se događa s primjer u tradicionalnim klima uređajima). U Prani, već bez filtera, više od 75% čestica prašine prisutnih u vanjskom zraku ne ulazi u prostorije, a to se događa zahvaljujući još jednom inovativnom mehanizmu: ciklonskom čišćenju. To je sustav zasnovan na centrifugalnoj sili koja odvaja zrak od prašine i usmjerava ga prema ispustu kondenzacije. Sjetimo se i da je srce pranskog sustava izmjenjivač bakra, prirodni antiseptik koji osigurava pročišćavanje i zaštitu sprečavanjem stvaranja štetnih mikroorganizama.

PRAÑA : Izraz prāṇa znači “vitalna energija”. Nema života bez zraka. Zrak je sastavljen od iona, aniona, kisika, dušika i ugljičnog dioksida, svih bitnih elemenata za život. Uzimajući u obzir fiziološke potrebe čovjeka i svih živih bića, prāṇa nije samo kisik, nego je i vitalna suština, pulsirajuća energija koja stvara život.

CIKLONSKO ČIŠĆENJE : Patentirani sustav čišćenja s ciklonskom tehnologijom prisutan u uređajima Prana vrši funkciju pročišćavanja: dolazni protok zraka rotira se centrifugalnom silom i preusmjeravanjem puta omogućuje prašini da se odvoji od zraka.

Odabir proizvoda PRANA kao sustav pročišćavanja za vaš dom ili radno okruženje znači osigurati zdrav zrak bez toksičnih mikroorganizama. U usporedbi sa uobičajenim centraliziranim sustavima, PRANA uređaji imaju nekoliko prednosti:

Brza ugradnja (oko 2 sata) bez invazivnih strukturnih zahvata

Kompaktne dimenzije: modul je skriven u zidu, vidljivi su samo terminali.

Sustav za uključivanje i isključivanje s daljinskim upravljačem

Ušteda energije i potrošnje zahvaljujući visokom koeficijentu povrata topline

Ograničeni izdaci, amortizirani tijekom godina

Katalog


Pakiranje sadrži


Instalacija Prana ventilacijskog sustava

Ventilacijski sustav se postavlja na gornji dio vanjskog zida. Tamo se napravi provrt, promjera koji ovisi o modelu rekuperatora. Radna jedinica ventilacijskog sustava postavlja se u montažnu pjenu ili drugu brtvu. Radna jedinica se tako potpuno nalazi u zidu, samo su zračne rešetke vidljive: jedna sa unutarnje strane zida, a druga sa vanjske. Provrt se mora izvesti pod kutom od 3-5 stupnjeva prema vanjskom dijelu zida (fasadi). Kako bi se osiguralo pravilno funkcioniranje ventilacijskog sustava potrebno je vanjski otvor (ispust) produljiti preko zida za najmanje 45 mm. Duljina radnog modula odgovara debljini stijenke, gdje je planirana njegova instalacija. Ventilacijski sustav je spojen na fiksnu električnu mrežu s naponom i frekvencijom od 50 Hz 220 W.


Rekuperacija je proces vraćanja topline koji omogućuje istodobno dovođenje i ispuštanje zraka bez miješanja suprotnih struja. Zrak prolazi kroz izmjenjivač topline, koji je ugrađen unutar uređaja. Ulazni i izlazni zrak su potpuno odvojeni i ne miješaju se unutar uređaja, bilo iznutra ili izvan ventilacijske jedinice.

»Prana« prostor ne samo da zrači već i osigurava dovoljnu količinu prethodno zagrijanog zraka koji dolazi izvana i zasićen je kisikom i prirodnim ionima. Zahvaljujući učinkovitosti izmjenjivača topline, sustav omogućava značajno smanjenje troškova zagrijavanja stana zimi i hlađenja ljeti.

Bakar je odličan provodnik topline i prirodni antiseptik (najsličniji srebru). Bakar u rekuperatoru stvara okruženje koje omogućuje dezinfekciju zraka, tako da virusi, bakterije i mikrobi gube svoju održivost. Bakreni izmjenjivači topline omogućuju dezinfekciju zraka, zato sustav radi bez filtera. Zahvaljujući izravnim i kratkim cjevovodima, čuva se prirodna energija čistog zraka »prana« i njezin negativni ionski sastav.

Da li vas plijesan uistinu uznemirava? Uklonite i uništite je lokalno. Kontrolirajte ventilaciju sa sustavom rekuperacije, koji osigurava visoku kvalitetu zraka, smanjuje vlagu u prostoriji, a zidovi se suše i plijesan nestaje.

Ventilacijska jedinica s rekuperacijom topline PRANA je konstruirana tako da vrlo tiho radi. U noćnom režimu rada, uređaja je gotovo nečujan.

Uz pomoć daljinskog upravljača ili kontrolne sklopke (reostat).

Instalacija je brza i jednostavna: potrebno je napraviti proboj u vanjskom zidu od. otvor u koji se montira radna jedinica uz pomoć ugrađene pjene ili druge vrste brtvenog materijala. Vidljive su samo ventilacijske rešetke, naime jedna na unutarnjem zidu prostorije, a druga na pročelju. Postoje također modeli za ugradnju ventilacijske jedinice u prostoriji.

Call Now